_DSH1027

2010

Snön yr omkring utanför fönstret just för tillfället, så det som står för dagen är väl snöplogning. Vad händer på gården annars? jo det är plöjning som står på tapeten, samt att vi håller på att justera nya grindar i lösdrifts delen i ladugården.

Vi har ett ardenner sto som heter Alma som är 2,5 på inkörning m.m. Men snart börjar skogskörningen på riktigt igen.

Visa hela inlägget »
Etiketter: diverse
Linda, Relaxa, Ronaldo, Leija Linda, Relaxa, Ronaldo, Leija

Tiden bara rinner iväg.... men tyvärr har tiden varit lite knaper framför datorn ska försöka bättra mig. SM i plöjning har ägt rum där vi var med på uppvisningarna. Vi hade Linda och Leija med oss. Tobias körde lite enbet samt lite fyrspannskörning.

 

Hästarna börjar att stallas inne efter både regn och snö (redan). Har renoverat en sele som var på beställning till en frieser.

 

Kalvarna har tagits ifrån sina mammor och de flesta av kossorna är på hemma plan känns allltid skönt. Skickat iväg fårskinn på garvning m.m.

 

På bilden är  Hästdroskans Naturbruk  hästar Ronaldo och Relaxa.

Visa hela inlägget »
Etiketter: diverse

Seger i bruks DM blev det....med hästen Lizzy. Denna helgen tillbringaspå SM-plöjning för att vara med i uppvisningsringen tillsammans med annat häst folk.

 

Det börjar närma sig vinter då det blir dags att ta hem korna och hästarna mfl.

 

Nu hra friesern Zander åkt hem till danmark som vi har haft på inkörning, en riktig klippa till häst, hoppas få se han längre fram.

Visa hela inlägget »
Etiketter: uppvisning
Tekla 22741 Tekla 22741

Nu har vi kommit hemifrån en lyckad helg på Liseberg. Det var hyfsat väder och allt flöt på bra. På lördagen sa de att de var 20 000 besökare. Tobias var även i Skara på Lördag morgon och gjorde ett körprov med ett sto som stamboksfördes, så det var späckat schema. Vi gjorde fyra stycken uppvisningar på Liseberg.

 

Nu börjar vardagen igen med att flytta djur, köra inkörningshästar som börjar vara klara för hemgång. Plus att ensilagebalar ska köras hem m.m.

Visa hela inlägget »
Leija; Rask, Tekla Leija; Rask, Tekla

Nu har höstsådden ägt rum, vi har sått vete med hästarna samt ringvältat med hästarna. På lördag åker vi till Liseberg för att göra uppvisning åt FNH/Liseberg. Två gånger på en dag ca kl. 13.00 och kl. 17.00. Då blir det Tekla som får stå för uppvisningen. Det är en mässa på Liseberg som heter "Livat på Landet". Gå in på www.liseberg.se och klicka på Livat på Landet så får ni mer info.

Visa hela inlägget »
Etiketter: uppvisning

Änligen har det blivit fint väder, skörden av andra skörden är i full gång. Annars är det inkörningshästarna som tar upp tiden. Klippningen av fåren ska ske under helgen nu när de äntligen är torra i ullen, plus att lammen och tackorna ska delas.

Visa hela inlägget »
Etiketter: diverse

Tiden bara rinner iväg... vad som händer på gården just nu är att tre inkörningshästar är på plats som vi håller på att lära känna. Ensilage rullas när det inte regnar förstås och det är inte ofta. Höstplöjninngen är påbörjad efter lite gödselkörning. Fnh dagen i Medevi Brunn var vi och tittade på, vilket var trevligt med mycket häst och trevligt folk.

 

Liseberg den 11-12 september livet på landet där vi kommer finnas med Tekla.´

 

hoppas på bättre väder men det ser dåligt ut....

Visa hela inlägget »
Etiketter: diverse

Nu har vi varit iväg på SM i skog- och Brukskörning, denna gång blev det en andra plats i skogskörning och en fjärdeplats i brukskörning. Det var en trevlig helg med gott umgänge. I torsdags var det även dags för premiering för Tekla då hon blev ELIT premierad. Annars är det flera inkörningshästar på gång som kommer inom de närmaste veckorna.

 

Det har även kommit en nykomling bland häst gänget, en liten sådan som heter Jack. Det är våra barn som har fått en liten häst. En korsningshäst mellan shettis/ knabstrup är svart med en liten stjärn ca 105cm, han är två år. Bilder kommer så småningom.

Visa hela inlägget »
Etiketter: uppvisning
Körning med Dillars Cracker Körning med Dillars Cracker

Nu har hingsten Cracker åkt hem för tre månaders vistelse här på Snärsbo. Vi har även varit och kört folk på Hunneberg bortåt Vargön till denna vecka ihop med Team Eloge. Fler beställningar har kommit in på visningshuvudlag.  Ska snart iväg på SM i skog- och brukskörning 24-25/7 på lillerud naturbruksgymnasium.

Visa hela inlägget »

Höskörden är gjord, vi pressar vårat i stora rundbalar så vi kommer lindrigt undan. Det mesta av första skörden är gjord. Har varit i sadelmakeri  verkstaden sista dagarna , då jag Johanna har gjort tre visningshuvudlag, två fölgrimmor och en fölgjord i vitt. Hingsten åker hem nästa vecka, då det väntar flera ston för betäckning uppe i Skellefteå.

Visa hela inlägget »
Etiketter: diverse

Vi var på Axevalla i Skara på uppvisning, där det var mycket fint väder och många besökare. Annars är det gräs skörden som står på schemat då vi gör ensilage till oss själva och en del för andra. Högsommar väntas nästa vecka, då blir det höet som ska in men, vi rullar det mesta i storbalar  fungerar bra.  Några betäckningar har vi på några som kommit om i brunst. Sedan har vi haft revision för att bli KRAV certifierade.

 

Tekla var skendräktig så en spruta blev det och av till hingst jag åkte för att betäckas på nytt. Hon var dräktig i fjol men troligen har hon kastat. Dillars Cracker åker nog hem i början av Juli preliminärt.

Visa hela inlägget »
Etiketter: diverse
Elmia 2007 Elmia 2007

Nu har det varit dåligt med uppdatering den senaste tiden pga att det har helt enkelt varit långa dagar och  sena kvällar i stallet. Hingsten stannar några veckor till för betäckning, troligen till slutet av juni. Nu hoppas vi på hög dräktighet hos stona som varit här.

 

Vi har även en unghingst här för hantering, lite inkörningshästar. Vi väntar fortfarande på att Tekla ska föla har gått över fem veckor nu.

 

På Lördag åker vi till På Landet Festival på Axevalla (Skara), för uppvisning av Ungersk Post m.m. med Linus Elmelid. Det är hästarna Linda och Leija som får stå till tjänst denna gång.

 

 

http://www.palandetfestival.se/

Visa hela inlägget »
Etiketter: uppvisning

Nu har äntligen fölet kommit till världen det blev ett sto föl som ska heta Lilja. Mor är Lizzy.  Tre åringen Leija har fått gå enbet med åttahjulingen och även gått i par med såmaskinen vilket hon gör med ett gott intryck.

Visa hela inlägget »
Etiketter: diverse

Betäckningarna är i full gång och stona börjar komma hit. Sedan har vi ett par inkörningshästar i stallet plus att vi väntar på att våra ston ska föla. Annars har det varit gödselkörning, stängsling utsläpp av kvigor m.m. Ska klippa våra får inom de närmaste dagarna då vi tar hjälp av våran valllhund Zita. Hoppas på en solig vecka utan allt vad april väder kan erbjuda så som regn, snö, sol och blåst.

Visa hela inlägget »
Etiketter: stallet
DSC01297

Nu har Cracker anlänt till gården, han har funnit sig i sin nya miljö bland valacker och ston. Arbetet forsätter i skogen i ca en månad till plus att vi har någon inkörningshäst att lägga tiden på. Lizzy och Tekla börjar fylla juver, så nu väntar vi spänt på de nya tillskotten på gården.

Visa hela inlägget »
Etiketter: stallet

Nu händer det mycket ute i naturen och även i företaget. Vi förbereder ankomsten för hingsten Cracker som ska komma nästa vecka. Samt att vi stängslar för fullt för att kunna ha hästarna på många olika  ställen. Vi har haft stängsel  med tråd och även vissa ställen med taggtråd, men nu blir det tråd överallt. Två fölungar väntas om  ca 1 månad Tekla och Lizzy. Lizzy betäckt med Tangent och Tekla med Eloge förra året.

Visa hela inlägget »
Etiketter: diverse

I helgen var det dags att förbereda sig inför distriktmästerskapen i skogskörning och försöka försvara sin titel. Vilket Tobias lyckades med,  1 poäng ifrån att Linus skulle tagit segern. I år var det sjunde raka segern, det var stoet Linda som fick stå till tjänst. I år bär SM:et av till Karlstad både i bruks- och skogskörning.

Visa hela inlägget »
Etiketter: skogskörning

Vi var på slädtur i lördags i Fornebo hos familj Elmelid/ Andreasson, där vi var nio ekipage av olika raser. Slädturen var på drygt tre timmar med kafferast förstås. Det var en hel lyckad dag med kanonväder och ett god avslutning framför elden med grillad korv m.m. Tack för en lyckad dag och all förberedelse med grill m.m.  Bilder kommer inom kort.

Idag har vi haft studiebesök av dagisbarnen som kom för att titta på de nyfödda lammen, hönor och hästar. Det var mycket uppskattat såväl barn som vuxna :)

Visa hela inlägget »
Etiketter: diverse

Nu har alla lammen kommit det slutade vid sex stycken tre tacklamm och tre bagglamm. Länsstyrelsen har varit här och besiktat stallet,  det blev godkänt känns skönt. Vi har även kalvningar men det har gått lite trögt men nu verkar det komma igång igen.  Försöker sy ihop ett visningshuvudlag till en ardenner hingst som ska visas på grevagården plus lite annat som är på beställning.  Vi hoppas vintern stannar lite till men utan snö förstås. Så vi kan fortsätta på blöta marker i skogen ett tag till.

Visa hela inlägget »
Etiketter: diverse

Nu har årets första lamm kommit, men inte helt utan bekymmer. Med nöd och näppe är han vid liv tack vare lite extra selen piggnade han till. Men tyvärr får han matas i flaska då tackan ej klarar av att mjölka tillräckligt. Får se om hon kommer igång inom kort.

Visa hela inlägget »
Etiketter: lamm

Nu när vintern riktigt har bitit sig fast hoppas vi att den stannar då vi har gett oss ut på mossarna med griplastarvagn och tre hästar.

Visa hela inlägget »
Etiketter: skogskörning

Hästarna har kommit in i stallet, för att inte all vattenledning och pumpar ska frysa sönder. Ska måla det sista ikväll sedan är det lite el jobb kvar.

Visa hela inlägget »
Etiketter: stallet