_DSH1027

Nu har äntligen lamningarna börjat på gården,det har blivit hela fyra stycken inom ett dygn. Det blev fyra bagglamm. Det är två av sex tackor som har lammat.

Visa hela inlägget »

Det blir allt ljusare för var dag som går och desto mer får man gjort, det som händer i företaget just nu är skogskörning med griplastarvagn, inkörning av nordsvenska valacken Rambo. Tackorna börjar göra sig iordning för lamning, kalvarna blir allt fler för varje vecka. Bara en drygt månad kvar till första fölning, det är stoet Leija som är först ut. Som är betäckt med Clydesdalehingsten Dillars Cracker. Efter det hoppas vi på ytterligare två stycken föl, vi får se lite längre fram i sommar.

 

Annars rullar det på som vanligt....

Visa hela inlägget »
Etiketter: diverse

Nu finns vi även på facebook, där jag informerar om alltifrån nyheter och bilder...

 

välkomna in och titta.

 

http://www.facebook.com/update_security_info.php?wizard=1#!/pages/Snarsbos-Hasttjanst/172189816158288

Visa hela inlägget »

Nu börjar snart vardagen igen efter alla helger och allt annat som flytt och så.

Nu har Alma inkörningshäst blivit färdig för hemgång, annars är det snöplogning, skogskörning och lite hästhantering som står för programmet. Plus att vi ska förbereda för vårat nya hus som ska byggas upp under 2011.

Kalvningssäsongen börjar närma sig med stormsteg.

 

God fortsättning på det nya på det nya året till alla läsare!!

Tyvärr ligger vårat bredband nere så uppdateringen har inte fungerat det sista. men det är sagt att vi ska få det inom kort.

 

Varma hälsningar till alla som ställt upp under denna tid med saker och alla som tänker på oss. Det värmer.

 

 

Tobias , Johanna

Erik & Clara

Visa hela inlägget »
Etiketter: diverse

Snön yr omkring utanför fönstret just för tillfället, så det som står för dagen är väl snöplogning. Vad händer på gården annars? jo det är plöjning som står på tapeten, samt att vi håller på att justera nya grindar i lösdrifts delen i ladugården.

Vi har ett ardenner sto som heter Alma som är 2,5 på inkörning m.m. Men snart börjar skogskörningen på riktigt igen.

Visa hela inlägget »
Etiketter: diverse
Linda, Relaxa, Ronaldo, Leija Linda, Relaxa, Ronaldo, Leija

Tiden bara rinner iväg.... men tyvärr har tiden varit lite knaper framför datorn ska försöka bättra mig. SM i plöjning har ägt rum där vi var med på uppvisningarna. Vi hade Linda och Leija med oss. Tobias körde lite enbet samt lite fyrspannskörning.

 

Hästarna börjar att stallas inne efter både regn och snö (redan). Har renoverat en sele som var på beställning till en frieser.

 

Kalvarna har tagits ifrån sina mammor och de flesta av kossorna är på hemma plan känns allltid skönt. Skickat iväg fårskinn på garvning m.m.

 

På bilden är  Hästdroskans Naturbruk  hästar Ronaldo och Relaxa.

Visa hela inlägget »
Etiketter: diverse

Seger i bruks DM blev det....med hästen Lizzy. Denna helgen tillbringaspå SM-plöjning för att vara med i uppvisningsringen tillsammans med annat häst folk.

 

Det börjar närma sig vinter då det blir dags att ta hem korna och hästarna mfl.

 

Nu hra friesern Zander åkt hem till danmark som vi har haft på inkörning, en riktig klippa till häst, hoppas få se han längre fram.

Visa hela inlägget »
Etiketter: uppvisning
Tekla 22741 Tekla 22741

Nu har vi kommit hemifrån en lyckad helg på Liseberg. Det var hyfsat väder och allt flöt på bra. På lördagen sa de att de var 20 000 besökare. Tobias var även i Skara på Lördag morgon och gjorde ett körprov med ett sto som stamboksfördes, så det var späckat schema. Vi gjorde fyra stycken uppvisningar på Liseberg.

 

Nu börjar vardagen igen med att flytta djur, köra inkörningshästar som börjar vara klara för hemgång. Plus att ensilagebalar ska köras hem m.m.

Visa hela inlägget »
Leija; Rask, Tekla Leija; Rask, Tekla

Nu har höstsådden ägt rum, vi har sått vete med hästarna samt ringvältat med hästarna. På lördag åker vi till Liseberg för att göra uppvisning åt FNH/Liseberg. Två gånger på en dag ca kl. 13.00 och kl. 17.00. Då blir det Tekla som får stå för uppvisningen. Det är en mässa på Liseberg som heter "Livat på Landet". Gå in på www.liseberg.se och klicka på Livat på Landet så får ni mer info.

Visa hela inlägget »
Etiketter: uppvisning